23ο Πανελλήνιο Θεματικό Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το 23ο Πανελλήνιο Θεματικό  Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας & Επείγουσας Ιατρικής του Ινστιτούτου Μελέτης Βαριάς Νόσου, με τίτλο «Λοιμώξεις και Σήψη», θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα, σε συνεργασία με τις Μ.Ε.Θ. των Γενικών Νοσοκομείων Λάρισας, ΓΟΝΚ ‘’ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ’’, Γιαννιτσών, Ν.Ι.Μ.Τ.Σ..

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Τεύχος Β΄4054/04.09.21) προβλέπονται τα ακόλουθα:

 • Τα επιστημονικά συνέδρια διεξάγονται με υβριδικό τρόπο, δηλαδή υπάρχει παράλληλα:
  • φυσική παρουσία περιορισμένου και προκαθορισμένου αριθμού συνέδρων (μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο)
  • ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση (live streaming) για τους λοιπούς εγγεγραμμένους συνέδρους.
 • Για την είσοδο στο συνεδριακό χώρο απαιτείται η επίδειξη  έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης του τελευταίου εξαμήνου.
 • Οι διοργανωτές τηρούν κατάλογο με τα στοιχεία επικοινωνίας των εγγεγραμμένων στο Συνέδριο ώστε να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ιχνηλάτησης επαφών επί επιβεβαιωμένου κρούσματος.
 • Δεν επιτρέπεται η παρουσία ορθίων εντός των αιθουσών.
 • Η χρήση μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους (υπάλληλοι, τεχνικοί, ασφάλεια), για τους συνέδρους και για τους ομιλητές.
 • Απαγορεύεται η είσοδος στην αίθουσα σε όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι σύνεδροι ή προσωπικό υποστήριξης του Συνεδρίου.

Τόπος - Γλώσσα Συνεδρίου

Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η ελληνική.

Τα κλινικά Φροντιστήρια, θα πραγματοποιηθούν (ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ) την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, στις 14:00 έως 17:00 και 17:00 έως 20.00, στο Αμφιθέατρο ΓΟΝΚ ‘’ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ’’. Θα ακολουθήσει διαδικτυακή παρακολούθηση του Συνεδρίου τις ημέρες 17 & 18 Σεπτεμβρίου.

 

Εγγραφές

Όλες οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: https://www.events-free-spirit.gr/23o-pan-synedrio-entatikis-therapeias/forma-symmetoxis

Η εγγραφή για όλους τους Ιατρούς, λοιπούς Επαγγελματίες Υγείας,  είναι 50,00 €  και για τους φοιτητές είναι ΔΩΡΕΑΝ. Περιλαμβάνει:

 • Παρακολούθηση επιστημονικού προγράμματος
 • Βεβαίωση παρακολούθησης για όλους τους συμμετέχοντες
 • Πιστοποιητικό παρακολούθησης με 24 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (C.M.E. Credits) για ιατρούς & 15 Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης (από την Ε.Ν.Ε.) για νοσηλευτές (εφόσον έχει καλυφθεί ο απαιτούμενος χρόνος παρακολούθησης)
 • Το βιβλίο του Συνεδρίου
Τα κλινικά Φροντιστήρια, θα πραγματοποιηθούν (ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ) την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, στις 14:00 έως 17:00 και 17:00 έως 20.00, στο Αμφιθέατρο ΓΟΝΚ ‘’ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ’’.

Live Streaming

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) για τη διαδικτυακή παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ο ακόλουθος: https://www.events-free-spirit.gr/23o-pan-synedrio-entatikis-therapeias/live-streaming

Βεβαιώσεις Παρακολούθησης

Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης θα σταλούν ηλεκτρονικά μετά τη λήξη του Συνεδρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η αποστολή σχετικού e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση stzanis@free-spirit.gr

Μοριοδότηση

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει μοριοδοτηθεί με είκοσι τέσσερα (24) Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και με δέκα πέντε (15) μονάδες συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης για νοσηλευτές/-τριες από την Εταιρεία Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ). Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, δικαίωμα παραλαβής πιστοποιητικού με μοριοδότηση έχει κάθε ιατρός ο οποίος έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 60% των ωρών του επιστημονικού προγράμματος. Δορυφορικά συμπόσια και δορυφορικές διαλέξεις δεν μοριοδοτούνται.

Η καταμέτρηση του χρόνου παρακολούθησης θα γίνεται με τη χρήση αναγνωστών γραμμωτού κώδικα (barcode scanners) στις ηλεκτρονικές κονκάρδες των Συνέδρων που συμμετέχουν με φυσική παρουσία και μέσω της πλατφόρμας αναμετάδοσης για τους Συνέδρους που παρακολουθούν μέσω διαδικτύου. Με γνώμονα τα παραπάνω, η αποστολή των πιστοποιητικών θα γίνει ηλεκτρονικά μετά τη λήξη του Συνεδρίου, με την προϋπόθεση συμπλήρωσης του δελτίου αξιολόγησης, το οποίο θα σταλεί ηλεκτρονικά στους συνέδρους μετά τη λήξη του Συνεδρίου.

Πληροφορίες Για Ομιλητές

Για τη σύνδεσή σας στο συνέδριο παρακαλείσθε να διαθέτετε:

 1. Σταθερή και πολύ καλή σύνδεση Internet
 2. Αξιόπιστο hardware laptop/PC (με κάρτα γραφικών, ήχου, μνήμη)
 3. Headset (ακουστικά & μικρόφωνο)

Παρακαλούνται όλοι οι Πρόεδροι - Ομιλητές του Συνεδρίου να τηρήσουν αυστηρά τους χρόνους του προγράμματος προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.

 

Ασφάλεια

Η Οργανωτική Επιτροπή και η Εταιρία Οργάνωσης του Συνεδρίου δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν τραυματισμό ή απώλεια οιασδήποτε φύσεως, καθώς επίσης και για οιαδήποτε πιθανή φθορά, απώλεια ή κλοπή προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων.

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: stzanis@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr