2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Γενετικής 2023

Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,

Η  Ελληνική  Εταιρεία  Ιατρικής  Γενετικής  (Ε.Ε.Ι.Γ.) σας  προσκαλεί  στο  2ο  Πανελλήνιο  Συνέδριο  Ιατρικής  Γενετικής,  με Διεθνή συμμετοχή, στις 8 - 10 Δεκεμβρίου 2023, που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στο Αμφιθέατρο της Φυσιολογίας «Γ. Κοτζιάς», στην Ιατρική Σχολή, του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Συνέδριό μας διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Ιατρικής εκπαίδευσης με σκοπό την πλήρη ενημέρωση ιατρών, λοιπών επαγγελματιών υγείας και βιοεπιστημόνων στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της Ιατρικής Γενετικής. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη διεξαγωγή των προηγούμενων Συνεδρίων μας προσβλέπουμε και εφέτος στη συνέχιση της επιστημονικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας όσον αφορά τα Γενετικά Σπάνια Νοσήματα-Παθήσεις, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και Ξένων ομιλητών.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και τις εφαρμογές της Ιατρικής Γενετικής στις διάφορες Ιατρικές Ειδικότητες, δεδομένης της συμβολής της στην υγεία των ανθρώπων και  τις επιδράσεις στην οικογένεια, την κοινωνία και την οικονομία.

Στο Συνέδριό μας περιλαμβάνεται Τιμητική Ομιλία αφιερωμένη στη μνήμη της Ομότιμης Καθηγήτριας Αικατερίνης Μεταξωτού, πρωτοπόρου επιστήμονα στη Γενετική και ειδικότερα στον Προγεννητικό έλεγχο και ιδρύτριας του Εργαστηρίου Ιατρικής Γενετικής στη χώρα μας.

Η ενεργή συμμετοχή και η υποστήριξή σας ελπίζουμε οτι θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Συνεδρίου μας ευχόμενοι να ωφεληθούν επιστημονικά, ιδίως οι νέοι ιατροί, από τις πρόσφατες εξελίξεις και τα επιτεύγματα της Ιατρικής Γενετικής.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Ελένη Ε. Φρυσίρα-Κανιούρα
Ομ. Καθηγήτρια Ιατρικής Γενετικής
Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Γενετικής

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: dmanti@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr