9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιου

Χαιρετισμός

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 1-4 Φεβρουαρίου 2024.

Υπολογίζεται ότι 537 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη. Η πιο σοβαρή επιπλοκή θεωρείται το Διαβητικό Πόδι. Είναι μια νοσηρή κατάσταση που οδηγεί σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων. Υπολογίζεται ότι κάθε 20 δευτερόλεπτα συμβαίνει παγκόσμια ένας ακρωτηριασμός ατόμου με Διαβήτη.

Η σύγχρονη αντιμετώπιση του Διαβητικού Ποδιού επιβάλλει την πολύπλευρη προσέγγιση με εμπλοκή πλήθους διαφορετικών εξειδικεύσεων Λειτουργών Υγείας, από την πρωτοβάθμια ως την τριτοβάθμια περίθαλψη. Η συντονισμένη συνεργασία, τόσο του παθολογικού και χειρουργικού τομέα όσο και του απεικονιστικού, παράλληλα με τη σημαντική συμβολή του νοσηλευτικού προσωπικού, των ποδολόγων και λοιπών επαγγελματιών υγείας, είναι το καλύτερο εχέγγυο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παθήσεων του συνδρόμου του Διαβητικού Ποδιού.
 
Στο φετινό συνέδριο έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια για την κατάρτιση ενός επιστημονικού προγράμματος με πολυσυλλεκτική θεματολογία, παρουσιάζοντας πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, εστιάζοντας στην κλινική πρακτική, τη στρατηγική πρόληψης και τη μείωση των επιπλοκών. Προσεγγίζεται η ολιστική αντιμετώπιση του διαβητικού ασθενή με προβλήματα από τα πόδια, βασισμένη και στην ιατρική της ακριβείας (Precision Medicine) και ερευνάται η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) σε μοντέλα πρόληψης κλπ.
 
Ευελπιστούμε και εφέτος το συνέδριο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας, αποτελώντας για ακόμα μια φορά σημαντική πηγή έγκυρης γνώσης, παρέχοντας περισσότερα «όπλα» στην Ιατρική Κοινότητα στον δύσκολο αγώνα της για την αποφυγή και μείωση των ακρωτηριασμών και των συνεπειών τους.
 
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 
Χρήστος Μανές
Πρόεδρος ΕΜΕΔΙΠ

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: vfelekou@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr