Δερματικές Παθήσεις 2023

Χαιρετισμός

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Αναμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια που διανύουμε στις αρχές της τρίτης χιλιετίας αποτελούν ιστορικά ορόσημα για όλους μας: γεωπολιτικές συγκρούσεις και να κατατάξεις σε όλη την υδρόγειο, οικονομικοί κλυδωνισμοί και –το πλέον πρόσφατο- μια πανδημία με εκατομμύρια θύματα παγκοσμίως, που όμοιά της δεν είχε γνωρίσει η διεθνής κοινότητα επί έναν αιώνα και πλέον.

Στην περιρρέουσα αυτή ατμόσφαιρα, μια ατμόσφαιρα εν πολλοίς δυστοπική, η ζωή εξακολουθεί να δίνει τις αισιόδοξες απαντήσεις της, σε μια αέναη εξέλιξη που υπερβαίνει το φόβο, την αβεβαιότητα και τη θλίψη, με τον δικό της, αυτόνομο κύκλο αναδημιουργίας, ανάπτυξης και συνέχειας. Στον κύκλο αυτόν της δημιουργίας εντάσσονται και οι εξελίξεις στην Ιατρική εν γένει και τη Δερματολογία-Αφροδισιολογία ειδικότερα, οι οποίες εδώ και χρόνια αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συναδέλφων Δερματολόγων.

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Μελέτης Δερματολογικών, Αφροδισιολογικών και Αλλεργιολογικών Παθήσεων, με τίτλο «Δερματικές Παθήσεις: Παρελθόν, παρόν και μέλλον», αποσκοπεί σε αυτόν ακριβώς το στόχο: αφενός να φέρει στο προσκήνιο όλες τις νεότερες εξελίξεις στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία σε ερευνητικό και γονιδιακό πεδίο και αφετέρου να δώσει απαντήσεις σε πρακτικά ζητήματα, διευκολύνοντας τους συναδέλφους στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023. Έναν προορισμό που θέλγει τους επισκέπτες του όλον τον χρόνο, όχι μόνο με τη σαγήνη του υπέροχου τοπίου και της αξεπέραστης χρωματικής παλέτας που συνθέτουν το βαθύ πράσινο του ορεινού όγκου του Ταΰγετου και το γαλάζιο της θάλασσας, αλλά και με τη ζωντάνια και τη «δόνηση» που χαρίζουν στην πόλη οι κάτοικοι, γηγενείς και φοιτητές απόμακρύτερα.

Είμαι σίγουρος ότι η ανταπόκριση των συναδέλφων θα είναι μεγάλη κι εφέτος, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους μας να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για τον κλάδο μας, αλλά και για να κλείσουμε ιδανικά το καλοκαίρι μας!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Καθηγητής Δημήτρης Ρηγόπουλος
Πρόεδρος Ε.ΜΕ.Δ.Α.Α.Π.

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: alebesi@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr