Δημόσιας Υγείας 2022

Χαιρετισμός

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η διοργάνωση του –εξ΄ αναβολής- Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας συμπίπτει με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την πραγματοποίηση του τελευταίου μας Συνεδρίου. Διάστημα μιας κανονικής Ολυμπιάδας, στην τελευταία διετία της οποίας βιώνουμε κυριολεκτικά πρωτόγνωρες δομικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, ιδίως σε αυτό της Δημόσιας Υγείας.

Η έλευση της πανδημίας και οι συνακόλουθες επιπτώσεις της στην κοινωνία, σε συνδυασμό με τις γενικότερες εξελίξεις στην Υγεία, την εργασία και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν αλλάξει ριζικά το τοπίο της Δημόσιας Υγείας, τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη. Και είναι ακριβώς οι αλλαγές αυτές που κάνουν πολλές και πολλούς από εμάς ν’ αναρωτιούνται: μέσα σε όλη αυτήν την κοσμογονία, έχει νόημα το ευ ζην να τίθεται ως στόχος της Δημόσιας Υγείας;

Η απάντηση είναι σαφής και κατηγορηματική: όχι μόνο έχει νόημα, αλλά σήμερα και στα αμέσως επόμενα χρόνια το ευ ζην αποτελεί αδήριτη ανάγκη και παράλληλα ακρογωνιαίο λίθο στο οικοδόμημα της Δημόσιας Υγείας. Υπ’ αυτό το πρίσμα, το επικείμενο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28/2 - 2/3 2022, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, θα φιλοξενήσει κορυφαίους επιστήμονες του χώρου οι οποίοι θα παρουσιάσουν  όλες τις νεότερες εξελίξεις στα πεδία ενδιαφέροντος, φιλοδοξώντας να προσθέσουν νέες, ενδιαφέρουσες σελίδες στο ήδη πλούσιο «εγχειρίδιο» Δημόσιας Υγείας της χώρας μας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ) και το Φόρουμ Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής και στηρίζεται –για άλλη μια φορά την τελευταία 20ετία- σε όλες και όλους εσάς, τους κοινωνούς και λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας που ανελλιπώς συμβάλλετε στην προάσπιση και συνεχή αναβάθμιση του χώρου μας.

Με την πεποίθηση ότι το 2022 θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της γκρίζας περιόδου που ζούμε και την αυγή μιας νέας, φωτεινής εποχής, σας περιμένουμε όλες και όλους στο Συνέδριό μας!

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού
Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΣΔΥ
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: alebesi@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr