Σύγχρονες Εξελίξεις και Προοπτικές στην Παιδιατρική 2022

Χαιρετισμός

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Πέρασαν ήδη πάνω από 15 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων. Σε όλο αυτό το διάστημα, το Κολλέγιο στάθηκε σταθερά και ανελλιπώς στο πλευρό των ειδικευμένων και ειδικευομένων παιδιάτρων και των παιδιών και εφήβων της χώρας μας. Βρέθηκε κοντά τους και στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα. Λειτούργησε χωρίς διακοπή, τόσο κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας, όσο και κατά την πανδημία COVID-19, που σαν τη Λερναία Ύδρα, δεν λέει να περιοριστεί.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων οργάνωσε τα πανελλήνια ετήσια και άλλα συνέδριά του κάθε χρόνο, με προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης που διακρίθηκαν για την υψηλή ποιότητα και επικαιρότητά τους. Μέσα στα πλαίσια αυτά, το Κολλέγιο καθιέρωσε την ετήσια διάλεξη προς τιμή και μνήμη του καθηγητού και ακαδημαϊκού Νικολάου Ματσανιώτη, στην οποία παρέλασαν ομιλητές διεθνούς και εθνικού κύρους. Η διάλεξη αυτή έχει πλέον γίνει ένας θεσμός. Επιπλέον, το Κολλέγιο, μαζί με τον Σύλλογο “Καρκινάκι” οργάνωσε δύο εορταστικά μουσικά γεγονότα κατά και μετά την οικονομική κρίση, προς τιμή των μαχόμενων παιδιάτρων.

Πέραν της εκπαίδευσης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης παιδιάτρων και άλλων λειτουργών υγείας, το Κολλέγιο συμμετείχε και συμμετέχει παντιοτρόπως στο παιδιατρικό γίγνεσθαι της χώρας. Υποστήριξε ηθικά, οικονομικά και επιστημονικά τον μητρικό θηλασμό, ειδικά στη δημιουργία του θεσμού των φιλικών προς τα βρέφη νοσοκομείων, στη χώρα μας. Επίσης, συνέδραμε πολλαπλά στον εκσυγχρονιμό των προγραμμάτων εκπαίδευσης στην παιδιατρική και στη δημιουργία προγραμμάτων εξειδίκευσης παιδιάτρων στις σύγχρονες εξειδικεύσεις.

Η ημερίδα της 26ης Φεβρουαρίου έχει ως κεντρικό θέμα την πανδημία COVID-19, με διαλέξεις από τους πρωταγωνιστές της αντιμετώπισής της, καθώς και άλλα θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος για τους ειδικευόμενους και ειδικευμένους παιδιάτρους και άλλους επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν παιδιά και εφήβους. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μελών του Κολλεγίου, και οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Σας περιμένουμε!

Γεώργιος Π. Χρούσος, MD, MACP, MACE, FRCP
Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων,
Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας,
Διευθυντής, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας,
Παιδιού, και Ιατρικής Ακριβείας,
Επικεφαλής, Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής,
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: dmanti@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr