Ημερίδα: Από τον Καποδίστρια έως σήμερα με το βλέμμα στο μέλλον: 200 χρόνια μέριμνα για το παιδί

Χαιρετισμός

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, με ιδιαίτερη χαρά και συνέπεια στη διαχρονική της πορεία, συνδιοργανώνει σε αντικατάσταση του παραδοσιακού Συνεδρίου της (34ο Πανελλήνιο Συνέδριο) με τον Δήμο Τρικκαίων και σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, Υβριδική Ημερίδα με θέμα «Από τον Καποδίστρια έως σήμερα με το βλέμμα στο μέλλον: 200 χρόνια μέριμνα για το παιδί» το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 στα Τρίκαλα με δωρεάν συμμετοχή.

Οι εξελίξεις της πανδημίας COVID-19 είναι διαρκείς και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτές. Η θεματολογία της εκδήλωσης δομείται στους πυλώνες της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης με τις νεοπροσδιοριζόμενες έννοιές τους και την αναδυόμενη σημασία τους στην κατά και μετά την πανδημία COVID-19 εποχή. Στοχεύει στον αναστοχασμό πάνω στην καθιερωμένη φροντίδα του παιδιού με οξύ και χρόνιο νόσημα αλλά και στην συζήτηση των προκλήσεων που φέρνει η πανδημία στην φροντίδα αυτή. Στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας της τήρησης του εμβολιαστικού προγράμματος και τις απειλές που δέχεται λόγω των αδιανόητων μεταβολών της λειτουργίας της οικογένειας και του συστήματος υγείας καθώς και της αυξανόμενης οικονομικής επισφάλειας. Τονίζει την αναγκαιότητα της συντονισμένης και συγκροτημένης διερεύνησης κοινών κλινικών οντοτήτων σ’ ένα σύστημα υγείας που οι πόροι του έχουν εκτραπεί για μακρό πια χρονικό διάστημα. Τέλος, τρέπει την περί την πανδημία εστίαση προς το πεδίο της υγείας των παιδιών θίγοντας θέματα όπως οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 στα παιδιά, τις άμεσες επιπτώσεις της στα παιδιά και τις πρωτοφανείς μεταβολές στη λειτουργία του σχολείου. Το περιεχόμενο κινείται από τη νεογνολογία ως την εφηβιατρική, με ενδιαφέρον για το μάχιμο παιδίατρο, τη διεπιστημονική υγειονομική ομάδα που στηρίζει παιδιά και εφήβους με οξέα και χρόνια προβλήματα υγείας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που συμπορεύονται και ενθαρρύνουν την προαγωγή της ψυχοσωματικής υγείας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική πόλη των Τρικάλων, την αρχαία Τρίκκη, όπου η ιατρική βρήκε την επιστημονική της έκφραση από τους πανάρχαιους χρόνους, αφού, όπως αναφέρεται στον Όμηρο, δύο περίφημοι Τρικκαίοι Ασκληπιάδες, ο Μαχάων και ο Ποδαλείριος, ήταν οι αρχίατροι του Τρωϊκού πολέμου, όταν η Τρίκκη έλαβε μέρος στον πόλεμο της Τροίας.

Αφιερώνεται επίσης στα 200 χρόνια μέριμνας για το παιδί, από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αφού ο πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, έλαβε ειδικά μέτρα προστασίας και μέριμνας για το παιδί μέσω της αλληλοδιδακτικής μεθόδου και της ίδρυσης των ορφανοτροφείων του Πόρου και της Αίγινας.

Από πλευράς του Δ.Σ. της Εταιρίας και των συνδιοργανωτών του Συνεδρίου, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την επιλογή ελκυστικών θεμάτων, έγκριτων ομιλητών και χαρισματικών συντονιστών που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον σας. Η επιτυχία του όμως εξαρτάται από τη δική σας συμμετοχή και τις ερωτήσεις που θα θέσετε στους ομιλητές ζωντανά την ώρα της διεξαγωγής της ημερίδας.

Με ιδιαίτερη χαρά σας περιμένουμε,

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΕΚΠΠΥ                Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Η Πρόεδρος                                                Οι Πρόεδροι
Ευαγγελία Ντζάνη                                      Μαρία Κούρτη, Στεφανία Κωστοπούλου

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: nchatzoglou@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr