15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων

Χαιρετισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε από κοντά στην Αθήνα αλλά και διαδικτυακά, στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων (E.E.E.Λ.), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στις 9-11 Νοεμβρίου 2023.


Είναι καιρός να συναντηθούμε πάλι με συναδέλφους και παλιούς φίλους από όλη τη χώρα για να συζητήσουμε, να αναπτυχθούμε και να μάθουμε για εξαιρετικά σημαντικά θέματα όπως: H πρόληψη και ο έλεγχος των λοιμώξεων, η εξέλιξη της μικροβιακής αντοχής, οι λοιμώξεις που σχετίζονται με παρεμβατικό εξοπλισμό, η ποιότητα και η ασφάλεια φροντίδας ασθενών, οι προηγμένες μέθοδοι στην επιδημιολογική έρευνα στο νοσοκομείο και τα πρώιμα αποτελέσματα μεγάλων κλινικών δοκιμών στο πεδίο, ο αντίκτυπος της πανδημίας Covid-19 στην υγεία και τις υπηρεσίες υγείας, την οικονομία και την κοινωνία, η βελτίωση στρατηγικών πρόληψης με τη χρήση διαφόρων εργαλείων υλοποίησης, καθώς και πολλά άλλα.

Για το φετινό συνέδριο η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την κατάρτιση ενός περιεκτικού επιστημονικού προγράμματος με πολυσυλλεκτική θεματολογία που εστιάζει στην κλινική πρακτική και που θα καλύπτει πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για την πρόληψη και τον έλεγχο των παραδοσιακών λοιμώξεων σε διάφορους άξονες και διαφορετικούς χώρους, την στρατηγική πρόληψης και περιορισμού της μικροβιακής αντοχής στη μεταπανδημική εποχή, εξελίξεις σε θέματα της SARS-CoV-2 λοίμωξης και την εφαρμογή Εμβολιαστικών Προγραμμάτων. Ταυτόχρονα θα προσεγγίσουμε θέματα ασφάλειας της παρεχόμενης φροντίδας, συνεργασιών, εργαλείων ποιότητας που συμβάλλουν στον έλεγχο των λοιμώξεων και πολλά άλλα, στοχεύοντας το συνέδριο να προσφέρει και πάλι ένα μοναδικό φόρουμ στους συμμετέχοντες για ανταλλαγή πολύτιμων γνώσεων και εμπειριών.

Διατηρώντας στοιχεία που οδήγησαν σε επιτυχία τα προηγούμενα συνέδρια της Ε.Ε.Ε.Λ. όπως οι στρογγυλές τράπεζες, τα debates, τα forum και τα κλινικά φροντιστήρια, ευελπιστούμε να σας εκπλήξουμε ευχάριστα και τη φετινή χρονιά με τη θεματολογία που θα αναπτύξουν οι καταξιωμένοι εισηγητές μας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας.

Με μεγάλη χαρά και προσμονή λοιπόν το ΔΣ της Ε.Ε.Ε.Λ., η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους εσάς και ευελπιστούμε στην αθρόα και ενεργή συμμετοχή σας που αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία του.

Δεσμεύστε τις ημερομηνίες για να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί τον Νοέμβριο.


Η Πρόεδρος του Συνεδρίου
& Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Λ.
Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής
& Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Λ.
 Α. Καραΐσκου  Δ. Χατζηγεωργίου

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: alebesi@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr