20ο Ετήσιο Συνέδριο «Παχυσαρκίας - Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής»

Χαιρετισμός

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 2o Επιστημονικό και Εκπαιδευτικό Συμπόσιο στην Ογκο-Νεφρολογία, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021. Η επιτυχία του περσινού 1ου Συμποσίου κατέδειξε την ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας ενημέρωσης των συναδέλφων για τα ογκολογικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι νεφρολογικοί ασθενείς και για τις νεφρολογικές επιπλοκές, που παρουσιάζουν οι ογκολογικοί ασθενείς, ως αποτέλεσμα της θεραπείας τους με τα κλασσικά και νεώτερα αντι-νεοπλασματικά σχήματα. Πράγματι, τουλάχιστον 1 στους 10 ασθενείς με κακοήθεια εμφανίζει οξεία νεφρική βλάβη, ενώ 1 στους 4 έχει ήδη υποκείμενη χρόνια νεφρική νόσο κατά τη διάγνωση. Επιπλέον, οι ασθενείς με κακοήθειες είναι όλο και περισσότεροι και πιο ηλικιωμένοι, και ως εκ τούτου θα υπάρξει ανάγκη για διάγνωση και αντιμετώπιση ολοένα και περισσότερο πολύπλοκων ογκολογικών προβλημάτων.

Το Συμπόσιο της Ογκονεφρολογίας απευθύνεται σε κάθε ιατρό, νοσηλευτή, φοιτητή και λοιπό προσωπικό, που εμπλέκεται στη θεραπεία των ασθενών με κακοήθειες και ανήκουν σε διάφορες ειδικότητες, όπως Παθολογία, Ογκολογία, Νεφρολογία, Αιματολογία κ.ο.κ. Αν και η επιδημία του SARS-CoV-2 εξακολουθεί να μας κρατά μακριά, ελπίζουμε πως οι περισσότεροι θα συνδεθείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμποσίου και θα παρακολουθήσετε ζωντανά τις εισηγήσεις, τα σχόλια και τις συζητήσεις, που θα προκύψουν. Ας σημειωθεί ότι το Συμπόσιο θα μαγνητοσκοπηθεί και θα παραμείνει διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου «Αλκυονίδες Ημέρες Παθολογίας - Νεφρολογίας & Υπέρτασης».

Έχοντας ήδη οργανώσει στο Νοσοκομείο μας Ογκονεφρολογικό Εξωτερικό ιατρείο, προσβλέπουμε στη δημιουργία και άλλων παρόμοιων ιατρείων στα Νοσοκομεία, που διαθέτουν Ογκολογικές και Νεφρολογικές Κλινικές, ώστε να οργανωθεί εθνικό δίκτυο, που θα διαχέει την ειδική αυτή γνώση και εμπειρία και θα υποστηρίζει σχετικές πολυκεντρικές μελέτες στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους 80 καταξιωμένους συναδέλφους, που συμμετέχουν, ως Πρόεδροι, Ομιλητές και Σχολιαστές στα οκτώ Στρογγυλά Τραπέζια και στις Δορυφορικές Διαλέξεις. Με τις γνώσεις και την καταξιωμένη εκπαιδευτική τους εμπειρία θα μας ενημερώσουν για τα νεότερα δεδομένα και τις ορθές πρακτικές της φροντίδας ογκολογικών ασθενών με οξέα ή χρόνια νεφρολογικά προβλήματα.

Σας περιμένουμε όλους και πιστεύουμε πως η συμμετοχή σας στο φετινό Συμπόσιο είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να γίνει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας γόνιμος και παραγωγικός.

Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής.

Δημήτριος Βλαχάκος                                           Αριστοτέλης Μπάμιας
Καθηγητής Παθολογίας - Νεφρολογίας             Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας
Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.                                      Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: vkevga@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr