6ο Πανελλήνιο Συμπόσιο ΕΜΕΔΙΠ

Χαιρετισμός

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στο 6ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ), με διεθνή συμμετοχή, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Σε κάθε επιστημονική εκδήλωση της ΕΜΕΔΙΠ αναπτύσσονται θέματα που αποβλέπουν στη βασισμένη στις νεότερες επιστημονικές ενδείξεις αντιμετώπιση των παθήσεων του συνδρόμου του Διαβητικού Ποδιού. Πάντα υπάρχουν νεότερα στοιχεία στον τομέα αυτό, ιδίως τις δύσκολες αυτές ημέρες.

Αυτός ήταν και ο λόγος που μας ώθησε στην προσπάθεια για την πραγματοποίηση του συμποσίου αυτού, πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου.

Η θεματολογία κι εφέτος αποβλέπει στην ουσιαστικά πολύπλευρη αντιμετώπισητων διαβητικών ασθενών με προβλήματα από τα πόδια. Αναφερόμαστε στις δυνατότητες βελτίωσης της ρύθμισης της γλυκόζης αίματος, της υπέρτασης και των λιπιδίων καθώς και στην επίδραση των αναλόγων δράσεων στην πρόληψηκαι έκβαση των προβλημάτων από τα πόδια. Εστιάζουμε όμως και στη διερεύνησητης νεφρικής λειτουργίας. Η ύπαρξη μικρο- και μακροαγγειοπάθειας στα πόδια μάς ενδιαφέρει άμεσα και θεωρούμε ότι ενδιαφέρει και όλους τους συναδέλφους που ασχολούνται με τον διαβητικό ασθενή.

Η ουσιαστικά πολύπλευρη αντιμετώπιση των παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού όμως αποτελεί θέμα ομάδος, όπου συμμετέχουν πολλές εξειδικεύσεις Λειτουργών Υγείας (ειδικότητες Παθολογίας, Χειρουργικές, Απεικονιστικές κλπ.), νοσηλευτές, ποδολόγοι κλπ, ίσως οι περισσότερες από κάθε άλλον τομέα. Αναλύεται ηδραστηριότητα των ομάδων Διαβητικού Ποδιού και η χρησιμότητά τους.

Σημαντική είναι, όπως πάντα, η αναφορά στη συμβολή των ποδολόγων και του νοσηλευτικού προσωπικού και των κατασκευαστών ειδικών υποδημάτων αποφόρτισης. Θα συζητηθούν, δε, ερευνητικές προσπάθειες και προτάσεις απότον Ελληνικό και διεθνή χώρο σε ειδικές συνεδρίες.

Επιπλέον, θα υπάρχουν κλινικά φροντιστήρια για την ανίχνευση ατόμων που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση των προβλημάτων του Διαβητικού Ποδιού (έλκη - γάγγραινα) τόσο στην κοινότητα όσο και στους νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19 λοίμωξη.

Η επιτυχία του Συνεδρίου, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, βασίζεται και στη δική σας ενεργή συμμετοχή για να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα για τη μείωση των ακρωτηριασμών.

Σας περιμένουμε όλους. Όλοι μαζί μπορούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους, πάσχοντες από Διαβήτη, συνανθρώπους μας στον τομέα του Διαβητικού Ποδιού.

Με βαθειά εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Μανές

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: vkevga@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr