Αλκυονίδες Ημέρες Νεφρολογίας 2022

Χαιρετισμός

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στον 16ο Κύκλο των Αλκυονίδων Ημερών Νεφρολογίας και Υπέρτασης, που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022 και θα έχει ως θέμα τον ρόλο της δίαιτας και της άσκησης στην αντιμετώπιση της χρόνιας νεφρικής νόσου.

Είναι ήδη γνωστό από την αρχαιότητα, πως οι διατροφικές συνήθειες μπορεί να επηρεάσουν την νεφρική λειτουργία και την συνολική υγεία των ασθενών. Το ίδιο και η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την σωματική κατάσταση, να συμβάλει στην καλύτερη ρύθμιση της υπέρτασης και των λιπιδίων και να βελτιώσει την ψυχική υγεία.  Οι νεφροπαθείς στην αγωνία τους αναζητούν στο διαδίκτυο συμβουλές, που τις περισσότερες φορές είναι ατεκμηρίωτες, ακόμη και βλαβερές. Έτσι, πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να διευκρινίσουμε τι είναι «ιντερνετική επιστήμη» και τι πραγματική επιστήμη. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο φετινός Κύκλος των Αλκυονίδων Ημερών με την βοήθεια καταξιωμένων επιστημόνων από όλες τις ειδικότητες, που εμπλέκονται  στην διατροφή και την άσκηση, έχει θέσει, ως στόχο να μας ενημερώσει σωστά και να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την κλινική πρακτική μας προς όφελος των ασθενών.  

Λόγω της σφαιρικότητας στην ανάλυση των πτυχών της άσκησης και της διατροφής σε σχέση με τον νεφρό, ο 16ος Κύκλος των Αλκυονίδων Ημερών Νεφρολογίας και Υπέρτασης απευθύνεται όχι μόνο σε Νεφρολόγους, αλλά και σε Παθολόγους, Καρδιολόγους, Διατροφολόγους , Διαιτολόγους, Γενικούς Ιατρούς, Φοιτητές της Ιατρικής και Διαιτολογίας και γενικότερα σε όλους τους επιστήμονες υγείας. Η ενεργός συμμετοχή όλων μας στην διαδικτυακή Ημερίδα με ερωτήσεις και σχόλια είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να γίνει αυτός ο τρόπος επικοινωνίας γόνιμος και παραγωγικός.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική για την καταλυτική επιστημονική συνεργασία στην διοργάνωση της Ημερίδας μας, καθώς επίσης και τους 25 έμπειρους ομιλητές και 15 έγκριτους συναδέλφους, που θα προεδρεύσουν στα Στρογγυλά Τραπέζια.

Με τιμή,

Το Προεδρείο των Αλκυονίδων Ημερών

Βλαχάκος Δημήτριος

Κουλουρίδης Ευστάθιος

Ψημένου Ερασμία

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: Stzanis@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr