25η Επιστημονική Εκδήλωση της ΕΜΕΔΙΠ 2021

Χαιρετισμός

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,
 
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην 25η Επιστημονική Εκδήλωση της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, η οποία θα γίνει στην Πορταριά Βόλου, από τις 25 Ιουνίου έως και τις 27 Ιουνίου 2021.
 
Σε κάθε Διημερίδα της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π. αναπτύσσονται θέματα που αποβλέπουν στην ορθολογική και βασισμένη στις νεότερες επιστημονικές ενδείξεις αντιμετώπιση των παθήσεων του συνδρόμου του Διαβητικού Ποδιού.
 
Η θεματολογία κι εφέτος αποβλέπει στην πολύπλευρη αντιμετώπιση του ασθενούς με προβλήματα από τα πόδια. Εξετάζονται λοιπόν οι δυνατότητες καλύτερης ρύθμισης της γλυκόζης αίματος, της υπέρτασης και των λιπιδίων με απαραίτητη και την διερεύνηση της νεφρικής λειτουργίας, καθώς και η επίδραση της ρύθμισής τους στην αποφυγή των χρόνιων επιπλοκών (μικρο- και μακροαγγειακών) και ιδιαίτερα των ακρωτηριασμών.
 
Η πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού όμως αποτελεί θέμα ομάδος, όπου συμμ ετέχουν πολλές εξειδικεύσεις Λειτουργών Υγείας (ειδικότητες Παθολογίας, Χειρουργικές, Απεικονιστικές κ.λπ.), ίσως οι περισσότερες από κάθε άλλον τομέα. Στην Επιστημονική Εκδήλωση θα διευκρινισθεί και θα τονισθεί ο ρόλος τους αναλυτικά. Σημαντική είναι και η συμβολή των ποδολόγων και του νοσηλευτικού προσωπικού. Θα καλυφθεί ο τομέας αυτός με ανάλογη θεματολογία, π.χ. αποφόρτιση, θεραπευτικά υποδήματα, κ.λπ. Θα συζητηθούν, δε, ερευνητικές προσπάθειες και προτάσεις από τον Ελληνικό και διεθνή χώρο σε ειδικές συνεδρίες.
 
Ελπίζουμε και αυτή η Διημερίδα, μετά και από την επιτυχία που είχαν οι προηγούμενες Διημερίδες της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π., να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας. Για τον σκοπό αυτόν έχουμε προσκαλέσει καταξιωμένους Έλληνες ομιλητές με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία.
 
Επιπλέον, η Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π. έχει προσθέσει στο επιστημονικό της πρόγραμμα κλινικά φροντιστήρια, όπου οι συμμ ετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην ανίχνευση ατόμων που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση των προβλημάτων του Διαβητικού Ποδιού (έλκη – γάγγραινα). Επιπλέον θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση, σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες, του ασθενούς με Διαβητικό Πόδι από την διεπιστημονική ομάδα Διαβητικού Ποδιού καθώς και στην αποκατάσταση των τυχόν βλαβών.
 
Η επιτυχία της Διημερίδας, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, βασίζεται και στη δική σας ενεργή συμμ ετοχή για να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα για τη μείωση των ακρωτηριασμών. Προς την κατεύθυνση αυτή, ελπίζουμε να αποτελέσει ένα ορόσημο επιστημονικής δημιουργίας και οι γνώσεις που θα αποκτηθούν να οπλίσουν όλη την Ιατρική Κοινότητα με επιστημονικά ερεθίσματα απαραίτητα για την προάσπιση και αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στους πάσχοντες από Διαβήτη συνανθρώπους μας στον τομέα του Διαβητικού Ποδιού.
 
Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.
και της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος
 
Δρ. Χρήστος Μανές

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail:
Website: www.free-spirit.gr