53η Ετήσια Θεραπευτική Ενημέρωση

Χαιρετισμός

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Όπως όλοι γνωρίζετε, η Α’ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που εδράζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι η αρχαιότερη και μεγαλύτερη Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της χώρας. Η Α’ Παιδιατρική Κλινική, υπό τη Διεύθυνση του αείμνηστου καθηγητή Νικολάου Ματσανιώτη εγκαινίασε το 1968 τις ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ, μία επιστημονική εκδήλωση που εδραιώθηκε και αγαπήθηκε από κάθε Έλληνα Παιδίατρο. Οι ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ συνεχίστηκαν και υπό την πολυετή Διεύθυνση του Ομότιμου καθηγητή μας Γεωργίου Χρούσου και είναι πλέον θεσμός.

Λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο του Θωμά, αμέσως μετά τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα. Η επιστημονική αυτή εκδήλωση λόγω της πολύπλευρης προόδου στην Παιδιατρική εμπλουτίστηκε τα τελευταία χρόνια με ένα Επιστημονικό Συμπόσιο ειδικού ενδιαφέροντος που λαμβάνει χώρα το πρωί του Σαββάτου και αποσκοπεί στην ενημέρωση των Παιδιάτρων σε κάποιο ειδικό Γνωστικό Αντικείμενο της Παιδιατρικής. Φέτος το Συμπόσιο είχε προγραμματιστεί να είναι αφιερωμένο στις παιδιατρικές Λοιμώξεις και στην ιστορική Μονάδα των παιδιατρικών λοιμώξεων ΜΑΚΚΑ.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η απρόσμενη Πανδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2 και οι γενικότερες επίπονες εξελίξεις κατέστησαν την πραγματοποίηση των Θεραπευτικών Ενημερώσεων το Σαββατοκύριακο του Θωμά, στις 25-26 Απριλίου 2020, αδύνατη.

Είναι αυτονόητο ότι για όλους εμάς τους Παιδιάτρους της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οι Θεραπευτικές Ενημερώσεις θα συνεχίζουν, εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν, να λαμβάνουν χώρα το Σαββατοκύριακο του Θωμά.

Για φέτος μόνο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αποφασίσαμε να οργανώσουμε τις ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ στις 12-13 Σεπτεμβρίου 2020, με την προγραμματισμένη θεματολογία της 53ης Θεραπευτικής Ενημέρωσης, ώστε να έχουμε την ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων.

Ευελπιστούμε να βγούμε όλοι ΥΓΙΕΙΣ από την παγκόσμια αυτή δοκιμασία και να συνεχίζουμε και στο μέλλον με καλύτερες συνθήκες να μοιραζόμαστε μαζί τη γνώση και τη χαρά της επικοινωνίας!

Με Τιμή

Καθηγήτρια Χριστίνα Κανακά-Gantenbein

Καθηγήτρια-Διευθύντρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής
Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: vkevga@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr