Δερματικές Παθήσεις 2021: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Χαιρετισμός

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας covid-19 έχουν αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας, τόσο σε ότι αφορά το προσωπικό όσο και το επαγγελματικό περιβάλλον. Οι περιορισμοί, η απόσταση, ο φόβος και η αβεβαιότητα για το αύριο αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες για την ψυχολογία και τη ζωή μας εν γένει. Κι όσο κι αν οι αυξανόμενοι εμβολιασμοί «ανοίγουν» το μονοπάτι προς την έξοδο από την κρίση, η συσσωρευμένη κόπωση όλων μας είναι εμφανής σε όλες τις δραστηριότητές μας.

Παρ΄ όλα αυτά, οι εξελίξεις στην Ιατρική και την ειδικότητά μας συγκεκριμένα, δεν «παγώνουν» από την πανδημία –όπως και η ίδια η ζωή άλλωστε! Αντίθετα, νέες  προκλήσεις και ζητήματα προς διερεύνηση προκύπτουν, όπως για παράδειγμα η σχέση του Sars-Cov-2 με τις παθήσεις του Δέρματος, ενώ η γνώση σε όλους τους τομείς της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας εμπλουτίζεται σταθερά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η πραγματοποίηση του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ε.Με.Δ.Α.Α.Π. με τίτλο «Δερματικές Παθήσεις 2021: Παρελθόν, παρόν και μέλλον» στις 2-5 Σεπτεμβρίου 2021, είναι εφέτος πιο σημαντική από ποτέ, καθώς μας δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανταλλάξουμε από κοντά- μετά από πολύ καιρό- απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς για το γνωστικό μας αντικείμενο και να νιώσουμε στην πράξη τη σταδιακή μας επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικές και προσβλέπουμε στις προτάσεις σας για τον εμπλουτισμό και την οριστική διαμόρφωση του επιστημονικού προγράμματος και, βέβαια, στη φυσική παρουσία και ενεργή συμμετοχή σας στις εργασίες του.

Με τις σκέψεις αυτές, και με την ελπίδα ότι το φθινόπωρο η πανδημία θα είναι πλέον σε πλήρη αποδρομή, περιμένουμε όλες και όλους τους συναδέλφους στην ετήσια συνάντησή μας.
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
 
Καθηγητής Δημήτρης Ρηγόπουλος
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
 Ε.ΜΕ.Δ.Α.Α.Π.

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: alebesi@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr