Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων 2023

Χαιρετισμός

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα ‘’Επιδημίες και Ενδημίες μέσα στην Πανδημία’’. Η Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 2023, στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων, αισιοδοξώντας για ύφεση και τελική αποδρομή της Πανδημίας Covid-19, επιθυμεί με την Ημερίδα αυτή να εστιάσει εκ νέου σε βασικές και εξελιγμένες αρχές και στρατηγικές Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων σε Νοσηλευτικές Δομές.

Κατά την Πανδημία COVID-19 σε διεθνές επίπεδο, η αύξηση των Λοιμώξεων που σχετίζονται με Νοσηλευτικές Δομές, η αύξηση της οριζόντιας διασποράς πολυανθεκτικών στελεχών μικροοργανισμών καθώς και η αύξηση της Μικροβιακής Αντοχής μεταξύ στελεχών των συνηθέστερων παθογόνων, μας υπενθυμίζουν ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, είναι αναγκαία η προσήλωση σε στρατηγικές Πρόληψης με άξονες την συνεχή και καινοτόμο Επιτήρηση, την έγκαιρη και τεκμηριωμένη εργαστηριακή διερεύνηση, την αφιέρωση πόρων (οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού), τη συνεργασία Επιστημών και Επιστημόνων, αλλά και τον καθοριστικό και ενισχυτικό ρόλο της Πολιτείας.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων εισηγήσεις για μοντέλα αντιμετώπισης της μικροβιακής πολυαντοχής, για την κουλτούρα της πρόληψης, για δέσμες και πολυεπίπεδες προσεγγίσεις ανά εστία λοίμωξης, για την αξία της Επιτήρησης, για τον ρόλο των προγραμμάτων επιμελητείας αντιβιοτικών, για τη σημασία ενός ασφαλούς και καθαρού νοσοκομειακού περιβάλλοντος για τη διακοπή μετάδοσης μολυσματικών μικροοργανισμών και τον έλεγχο νοσοκομειακών επιδημιών.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕΛ και της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής της Ημερίδας, απευθύνουμε πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας που εμπλέκονται στην νοσηλεία και φροντίδα ασθενών, συμπεριλαμβανομένων Ιατρών, Νοσηλευτών και συναφών ειδικοτήτων. Η φυσική παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σας θα είναι καθοριστικές για την επιτυχία της Ημερίδας.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕΛ                                  Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

                                          Α. Καραΐσκου                                                                             Κ. Αρβανίτη

Οργάνωση - Γραμματεία

FREE SPIRIT
Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας
Τηλ.: 210 6048 260
Fax: 210 6047 457
E-mail: mlamprou@free-spirit.gr
Website: www.free-spirit.gr